School of Bunesti

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Şcoala de la Buneşti 2011

Pentru al patrulea an consecutiv, în perioada 11 iulie - 31 august, Şcoala de la Buneşti organizează atelierul de arhitectură adresat studenţilor arhitecţi şi tuturor celor interesaţi de arta construirii.

Activităţile se vor axa pe trei şantiere-şcoală prilejuite de trei structuri aflate în stadii diferite de realizare, care vă vor permite să exploraţi în mod direct construirea cu lemn, pământ şi cărămidă. Aflată pe cursul inferior al Vâlsanului, între Piteşti şi Curtea de Argeş, poiana Şcolii se va îmbogăţi cu prieteni temeinici şi clădiri prietenoase, graţie hărniciei studenţilor-constructori. Pe de altă parte, participanţii vor descoperi prin expediţii patrimoniul zonei şi se vor bucura de prelegerile şi atelierele unor invitaţi de seamă care vor petrece câteva zile în tabără şi uneori vor munci cot la cot cu noi. Printre invitaţii anilor trecuţi îi amintim pe Andrei Pleşu, Neagu Djuvara, Mihai Opreanu, Florian Stanciu, Şerban Sturdza.

 

Lucrând exclusiv cu materiale naturale, Şcoala de la Buneşti explorează potenţialul tehnicilor tradiţionale învăţând din experienţa arhitecturii vernaculare şi aplicând-o nevoilor actuale, fără a imita şi fără dorinţa de a inova cu orice preţ. De-a lungul anilor trecuţi, scopul atelierelor a fost unul evident: redescoperirea semnificaţiilor pe care folosirea naturală a diferitelor materiale locale le transmite actului de edificare şi clădirii însăşi. De aceea vă invităm în pustiu, departe de oraş, să participaţi personal şi direct la un altfel de şantier, unul în care procesul de construire nu este dictat total de un plan prestabilit ci, din contră, devine un act critic şi experimental care decide forma finală a construcţiei la faţa locului în contact direct cu materialele. Aşteptăm candidaţi destepţi, frumoşi, dornici de aventură, de muncă şi de a învăţa alături de oameni cu aceleaşi calităţi.

 

Înscrierile se desfăşoară între 16 mai şi 1 iulie. Puteţi alege una din cele patru serii de 11 zile, a câte 22 de locuri (1, 3, 4, 5), după structura de mai jos:

  • SERIA 1 : 11 iulie – 21 iulie
  • (SERIA 2 : 21 iulie - 31 iulie, completă - a veteranilor)
  • SERIA 3 : 31 iulie – 10 august
  • SERIA 4 : 10 august – 20 august
  • SERIA 5 : 20 august – 30 august